• Strana:
  • 1

Téma:

Elektro problém VFR 1 den 22 hodin zpět #13082

• SpaceMan
  • Avatar uživatele SpaceMan Autor tématu
  • Expert
  • Expert
  • Obdržená poděkování 5
Ahoj všem,
už jsem tu narazil na pár super lidí, kteří mi dokázali poradit, tak zkouším štěstí znovu.

Mám Hondu VFR 800 VTEC, rok 2002, a řeším problém s kontrolkou FI a nově i s vynecháváním zapalování.

V průběhu loňské sezóny jsem řešil výměnu alternátoru. Motorku jsem odvezl do servisu, dostala nový alternátor a potom nějakou dobu fungovala úplně bez problémů. Po cca 3 měsících se mi při delší jízdě ve vyšší zátěži rozsvítila kontrolka FI. Motor ale běžel normálně – žádné cukání, žádný problém s otáčkami, VTEC spínal normálně. Prostě se jen rozsvítila kontrolka. Motorku jsem tehdy odstavil s tím, že to přes zimu vyřeším, ale nakonec jsem to úspěšně odložil/zapomněl.

V březnu jsem znovu vyrazil. Najel jsem asi 150 km bez jakéhokoliv problému. Při návratu po dálnici, kdy jsem jel svižněji kolem 150 km/h, se kontrolka FI rozsvítila znovu. Udělal jsem tedy diagnostiku a jednotka mi vyblikala větší množství kódů. Video je tady: www.youtube.com/shorts/TGLjCpAZfvo
Následně jsem začal hledat příčinu. Motorku jsem rozebral, prošel konektory, zkontroloval všechna uzemnění, vše očistil a dal do pořádku. Nenašel jsem ale žádný jasný náznak problému, a vymazal jsem jednotku od chyb.

Potom jsem motorku znovu pečlivě složil, udělal testovací start a běžela krásně. Najel jsem asi 50 km a chyba se objevila znovu. Potřeboval jsem dojet do cíle, tak jsem to nějak moc neřešil. Cestou domů pozdě v noci se kromě známé kontrolky FI objevila i nová nepříjemnost – vynechání zapalování. Jel jsem po rovině, žádná velká zátěž, a motorka najednou jako kdyby na jeden takt přestala pálit. Konektory u baterky jsem kontroloval hned a tam jsem nic podezřelého nenašel.

Chybu znovu vyblikám, ale chtěl bych se zeptat: nemáte někdo tušení, co by to mohlo způsobovat? Napadá mě souvislost s dobíjením / regulátorem / kabeláží po výměně alternátoru, případně nějaký problém se zemí nebo konektorem, který se projeví až při zahřátí nebo vyšší zátěži. Ale nechci střílet od boku. Budu rád za jakýkoliv tip, kam se zaměřit dál.

Díky moc.

SpaceMan

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Naposledy změněno: od SpaceMan. Důvod: Formátování pro lepší čitelnost

Elektro problém VFR 9 hodin 57 minut zpět #13085

• SpaceMan
  • Avatar uživatele SpaceMan Autor tématu
  • Expert
  • Expert
  • Obdržená poděkování 5
Ahoj,
mám nový symptom. :-) Nastartuju, motorka se rozběhne, drží otáčky, zapnu hlavní světla a motorka chcípne. Regulátor? Nějaké nápady? 

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

• Strana:
  • 1
Vygenerováno za 0.355 sekund