Cabrone: Nezpochybňuji, že na tom videu je akrapovič. Jen zpochybňuji, že je to něco přímo na VTEC. Ale mohu se plést. Vycházím z toho, že na svých stránkách akrapovič výfuk pro VTEc nemá. Pokud jsi ho na jejich stránkách našel, hoď sem prosím odkaz.
Jinak mne ale chápeš špatně. Jaké hledání zlatého grálu? S výfukama chci jezdit po silnici, tj. musí mít homologaci. Co je na tom špatně? Chápu, že jsou střelci, kteří to neřeší, já mezi ně bohužel nepatřím. Musí pasovat na motorku. Co je na tom špatného? Prostě ta motorka má nějaký tvar, mám tam příslušenství, které používám, tak by to ty výfuky měly respektovat. Upravit to nejde, protože ty kufry mají stejné vybrání a kopírují ty výfuky, nehledě na to, že opravdu nehodlám nějak pastit ne zrovna levné originální příslušenství. A dokonalost? Dokonalého není nic, ale když už koupím nějaký doplněk, pak mi není jedno, jak to vypadá, pokud to svými vlastnostmi třeba ten vzhled nekompenzuje. Nebo tobě to jedno je? Tobě se třeba taková roura s fugama kolem líbí a já ti to neberu. Tohle téma jsem založil, abych zjistil, zda někdo na VTECu laďáky má či plánuje koupit, případně co si vybral a proč. Třeba ty výfuky, co sem dal Bracacz jsem vůbec neznal. Ale mám k nim výhrady. Ale Tomáš k nim třeba výhrady mít nebude (pokud třeba oželí tu plánovanou koupi kufrů) a pořídí si je. A že pořád něco nesedí - bodejť by jo, když to mají skoro všichni na jedno brdo.

Takže i já se pořád opakuji. Ale třeba
Two brothers
alespoň v jedné rouře udělali úložný prostor.
Co jsi mi podsunul, je ten parádní zvuk a cena. Ptal jsem se, zda ostatním nevadí dát nemálo peněz za nehomologovaný výfuk a pak jsem taky srovnával cenu BOSe s jinýma. Ale netvrdím, že bych ty peníze za BOSe nedal nebo možná nedám! Možná jsem tě špatně pochopil, avšak tvůj příspěvěk chápu, jako že chci kdo ví co a nejlépe zadarmo. To nikoli! Chápu, že vývoj čehokoli stojí peníze, jen bych chtěl, aby těm penězům odpovídal výsledek. Ale prosím. Pokud tady někdo příjde s rourou od kamen, která VFRce jen svou montáží nahodí 15 koní a 10Nm krouťáku, proč ne? Pokud jsem takový přehlédl, prosím o nakopnutí. No, a dostáváme se k těm křivkám. To je moje reakce na marketingové kecy některých výrobců, jak všechno ladí a testují. Opravdu? Opravdu vezmou každou motorku, každý typ na okruh, bádají, rozebírají, ladí? Dostávám se zpátky k ceně. Kolik by pak takový výfuk stál (např.
RP tuning
)? A když už to opravdu dělají, to je takový problém dát ty křivky na web? Máš pravdu, že každá motorka ti ukáže něco jiného. Ale průběh té křivky budou mít jednotlivé modely stejné. Stejně tak můžeme polemizovat, jestli ti to přidá dva nebo deset koní, to bude na každé motorce taky jiné. Ale jestli ti to přidá na spodku nebo nahoře, to se lišit nebude. Takže když se koukneš na stránky jednotlivých výrobců, kteří tam ty křivky mají, pak zjistíš, že všude ti to přidá něco zanedbatelného kolem 11tis. Takže v tomto ohledu taky nemusíš řešit výrobce a jediné, co ti výměna přinese, je malá úspora hmotnosti, což v případě ingotu jako je VFR nehraje roli a ten zvuk, který jak na potvoru neřeším, protože bude z každého laďáku lepší než z originálu.

P.S. Originál výfuk stojí 825USD, což včetně DPH a dopravy vyjde na cca 22tis, při poslání lodí ještě méně.

No, tak jen do mně