Články

Konvice na benzín

IponeKanystrČas od času potřebuji přelít benzín z kanystru do motorky. Na VFR je to prakticky nutnost, protože s každými ventily musí nádrž dolů. Kanystr jsem koupil za pár korun v hobby marketu a prakticky s ním není problém, až na to nalévání. Součástí kanystru je sice hubice, která však netěsní. Možná, kdybych koupil jiný, dražší kanystr, situace by byla lepší. Ale moc tomu nevěřím. Přijde mi, že všechny tyto kanystry mají jednoho výrobce někde v Číně a liší se pouze cenou, za kterou jsou různými prodejci prodávány. Zkrátka a dobře, začal jsem hledat možnost, jak nalévat benzín do nádrže z nějaké jiné, ideálně cejchované nádoby.

konvice1První, nejlevnější a nejsnáze dostupná byla možnost použít kuchyňskou odměrku. Stála pár korun, byla cejchovaná. Víc jsem neřešil. Měl jsem. Plast, ze kterého byla měrka vyrobená není s benzínem kompatibilní.

Začal jsem hledat něco podobného, ale ze starého, dobrého, osvědčeného skla. Nenašel. Dnes se zkrátka všechno dělá z plastu. Snad kromě chemického nádobí, které povětšinou z plastu být nemůže už z povahy věci. Začal jsem se smiřovat s tím, že koupím dvoulitrovou odměrku + poštovné za cca 700 kč, když tu mě zaujala konvice v Bikers Crownu.

Posuďte sami popis produktu:

- kanystr o objemu 2 litrů

- ohebný nástavec pro pohodlnější a přesnější dolévání do nádrže

- možnost odšroubování nalévací hadice

- vrchní víčko o průměru 6,5 cm

- RACINGový vzhled, díky kterému budete s tímhle kanystrem vypadat nejen v závodním depu opravdu profi

V závodním depu ho asi moc neužiju, ale proč bych nemohl mít konvici, která bude vypadat opravdu profi, doma? Zkrátka cestou z vyjížďky jsem se v BC stavil a konvici koupil.

Hodnoceni:

Plastová, s odměrkou, nalévací hubice těsní. V tomto ohledu produkt splnil očekávání.

konvice2Jen ten profi vzhled vzal za své velmi rychle. Když jsem naléval benzín z toho levného kanystru do konvice, cmrndnul jsem trochu vedle a konvici polil. Prvotní reakce vzít hadr a benzín setřít se ukázala jako nesprávná. Konvice sice proti benzínu odolná je, nápis však nikoliv. Zřejmě nebylo specifikováno v objednávce a Číňan, co není výslovně řečeno, neudělá. Takže konvici sice mám, funkční, ale nikoliv již profi.

{jcomments on}