Články

VFR800 VTEC - Výměna zadního tlumiče

P1000176-jpg

Odpružení podléhá opotřebení tak jako každá jiná součást motocyklu. Trochu zrádné je to, že vlastnosti tlumiče se zhoršují pomalu, takže si toho jezdec normálně ani nevšimne a horším vlastnostem motocyklu se přizpůsobuje.

Zvláště na českých silnicích však odpružení musí odvést velký kus práce. Bohužel se údržba často omezuje na výměnu oleje v předních vidlicích, případně výměnu gufer. Zadnímu tlumiči věnuje pozornost málokdo. Přitom renomovaný výrobce Öhlins doporučuje provést revizi co 20 tis. km. Standardní odpružení na VFR má jistě daleko do špičkových závodních dílů a potažmo s tím bych čekal i větší životnost. Ale i na něj jednou dojde a myslím, že zhruba 100 tis. km je hranice, kdy by měl jít tlumič ven a na revizi do specializované dílny. Tedy pokud doma nemáte potřebné vybavení na rozebrání a opětovné složení tlumiče.

Stejně tak každý řeší, kolik koní přibude, když natankuje "želví power" nebo vymění papírový filtr za bavlněný, ale stav podvozku zanedbává, ačkoli se jedná o díly, které zásadním způsobem ovlivňují chování stroje.

Výměna zadního tlumiče je príma zábava, protože aby jste ho vyndali ven, musí dolů výfuk. A to že kompletní. Tedy nejen koncovka, jako aby bylo více místa na montáž. Ale opravdu celý včetně svodů, protože o ně jde především. Vytažení výfuku brání katalyzátor. Takže pokud slyšíte moudra ve stylu za půl hodiny není co dělat, pak dotyčný možná měnil zadní tlumič na jiných strojích, kde to může jít snadněji, ale nikoli na VFR. Navíc budete potřebovat dva kusy měděných těsnění pod svody, protože ty původní jsou vymačkané a při opětovné montáži by již netěsnily.

 

Demontáž

1082958-jpgDejte motorku na boční stojan a vyšroubujte matici šroubu držící katalyzátor. Šroub zatím nechte kde je. Dá se to dělat i na hlavním stojanu, ale je tam špatný přístup. Pak hoďte motorku na hlavní stojan a můžete pokračovat. Sundejte přední kapoty a plastový klín pod motorem (černý plast). Sundejte sedlo. Sundejte osvětlení a držák SPZ.

1082959-jpgDemontujte zadní podsedlový plast - horní šroub

 

1082960-jpgVyšroubujte šrouby z pravé a levé strany.

1082962-jpgOdpojte konektory zadního brzdového světla, koncového světla a osvětlení SPZ.

1082966-jpg

Demontujte podsedlový plast. Bočnice je třeba trochu roztáhnout a celý plast včetně koncové svítilny lze vysunout směrem dozadu. Tímto se zpřístupní šrouby držící koncovku výfuku.

Povolte objímku sběrného potrubí za katalyzátorem. Následně šrouby koncovky výfuku. Na každé straně jeden. Povolte matky, jakmile budete vytahovat druhý šroub ven, půjde koncovka dolů. Přidržte ji rukou, vyjměte druhý šroub a koncovku demontujete z motorky.

1082972-jpg Šroub držící podsedlový plast.

1000084-jpgSkoro cokoli budete na VFR dělat, musíte sundat stupačku :-)) Tady aby jste se dostali na kryt výfuku (na fotce už demontovaný)

P1000186-jpgOdpojte lambda sondy (světlé konektory). Černý konektor je náhod tachometru. ten může zůstat zapojený.

1000086-jpgPovolte přední svody

1000085-jpgPovolte zadní svody

1000090-jpgKompletní svody sundejte z motorky

1000074-jpgNa modelech vybavených ABS je nutné manipulovat s (černým) podsedlovým plastem kvůli hydraulickému ovládání předpětí pružiny. Vyjměte baterii. Uvolněte relé startéru. Správně by se měli vyjmout také zámek sedla. Pokud podsedlovku nebudete vytahovat ven, nemusíte. Vyšroubujte šrouby držící podsedlovku a vyhačte ji a vyjměte směrem dozadu. Nebo jen vyhněte směrem dolů, aby jste měli dost místa na vytažení ovladače předpětí.

1000075-jpgNa ABS modelu odšroubujte ovladač předpětí. Povolte šroub držící ovládací kolečko a sejměte kolečko. Pozor. Je zde pružina a kulička, která dosedá mezi ovládací kolečko a těleso napínáku. Mohla by vystřelit (kulička má na svědomí „klikání“ ovládacího kolečka). Při sundávání kolečka tedy držte těleso ovladače rukou a kuličku zachyťte. Jestliže chcete díl zachovat v provozuschopném stavu, rozhodně nerozpojujte hydraulické vedení! Hydraulický ovladač protáhněte do prostoru tlumiče. Pokud jste si v mládí oblíbili kultovní hlavolam „Ježek v kleci“, bude to pro vás hračka. V opačném případě poznáte, co to obnáší 😊.

1000079-jpgPovolte přední a zadní šrouby nádrže, nadzvedněte ji zezadu a bezpečně podepřete. Tím se vám zpřístupní matice zdržící tlumič shora. Pokud vám to přijde lepší, můžete nádrž sundat úplně (to mi přijde zbytečné) nebo si vezmětě pomocníka, který vám nádrž nadzvedne.

1000080-jpgNadzvedněte gumu, která se nachází pod nádrží. Zpřístupní se vám tak Matice č. 17, která zajišťuje tlumič shora. Vyšroubujte ji a nechte viset „na závitu“ Dokud je tlumič chycen za přepákování, nebude se protáčet.

1000077-jpgOdpojte přepákování tlumiče. Pozor!! Šroub č. 2 (nahoře vpravo) přímo drží kyvnou vidlici! Všimněte si polohy přepákování a šipky směřující dopředu. Vlastní spojku přepákování sundávat nemusíte.

1000089-jpgMějte kyvku podepřenou „panenkou“, špalkem, čímkoli, aby jste ji jen lehce nadzvedli, vyndali šroub č. 2 a položili na tu podpěru.

1000091-jpgPřidržujte tlumič a povolte horní matici. Tlumič směrem dolů vyjměte z rámu.

1000093-jpgStarý tlumič vezměte na repasi nebo vyměňte za nový.

Instalace je opačným postupem demontáže, takže jednoduše postupujte  opačným způsobem zpět:

  1. Pokud jste povolovali horní držák tlumiče, namontujte jej a utáhněte předepsaným momentem (42Nm).

  2. Ujistěte se, že ovladač útlumu je na levé straně (platí pro originální tlumič). Pak umístěte tlumič do montážní polohy, nasaďte horní matici a dotáhněte předespaným momentem (42Nm). Vraťte gumový kryt zpět na své místo.

  3. Ujistěte se, že válečky a podložky jsou na svém místě a utáhněte nádrž vpředu a vzadu.

  4. Namontujte přepákování. Začněte šroubem č. 1, a levým plocháčem. Nasaďte šroub č. 3 a plocháž z druhé strany. Následně oba šrouby „chytněte“ matkou. Připravte si šroub č. 2. Přizvedněte kyvku a zajistěte ji šroubem č. 2. Následně nasaďte matku a dotáhněte všechny tři předepsaným momentem (42Nm).

  5. Na ABS modelu protáhněte zpět hydraulické vedení a namontujte ovladač. Nezapomeňte namontovat zpět kuličku a pružinu. Nasaďte černý podsedlový plast.

  6. Namontujte zpět baterii a vraťte na místo elektrickou kabeláž a relé startéru.

  7. Namontujte zpět svody výfuku a nezapomeňte pod přední svody dát nové měděné těsnění.

  8. Namontujte zpět koncovku výfuku.

  9. Namontujte zpět černý kryt výfuku a pravou stupačku.

  10. Namontujte zadní lakovaný plast.