Články

PF 2016

Rok 2015 je za námi a nový právě začal, což je ideální doba k ohlédnutí za uplynulým rokem a zamyšlením nad další činností klubu v roce 2016.

V roce 2015 jsme uskutečnili jarní sraz v Žumberku, nedaleko Nových hradů a podzimní v Sobotíně, v Bikers hotelu Dolte. Na Žumberk jsem si vyslechl kritiku, že hospoda stála za prd, protože obsluha nechtěla čepovat, dokud se pilo. Bohužel jsem odpadl dříve, než inkriminovaná situace nastala, nicméně i tak bych to neviděl jako zásadní problém. V diskusích v uplynulých letech jsem byl pro pestřejší pojetí klubových akcí a toto zkrátka byla jedna z nich. Jestliže hospoda zavřela o půlnoci, v jednu nebo nevím v kolik, holt může se stát. Penzion jsem vybíral na základě zkušeností kolegy z práce a myslím, že pokoje byly čisté, penzion jako takový hezký, jíst se tam dalo a posezení na zahradě bylo taky fajn. Primární cíl, udělat si výlet k Dunaji byl splněn. Počasí vyšlo nádherně a účastníci výletu byli spokojení. Troufám si říct, že chybu udělali všichni, kteří nejeli, protože úsek Dimbach – Grein je prostě parádní. Část klubu si udělala alternativní výlet na Lipno, který prý taky nebyl k zahození. Po odpoledním hokeji sice chvíli trvalo, než jsem přemluvil dostatečný počet lidí zahrát si kubb a myslím že taky byla zábava. Určitě na nějaký další sraz zase dovezu.

V Sobotíně problém s hospodou nebyl, protože tam jsou na podobnou klientelu zařízení. :-)

Co v dalším roce? Jarní sraz bude na Seči. Termín stále neznámý, nicméně očekávám, že Drupi s Jarakem nadhodí co nejdříve s novým rokem nějaké varianty do fóra, ať můžeme zaplánovat další akce. Prakticky dvě. V Sobotíně Vlado sice již v mírně „manipulativním“ stavu začal prohlašovat „Klidně přijeďtééé, sjedeme Dunajec“ :-) Jsem rád, že ho to nepustilo, takže jedna z akcí bude na Slovensku a součástí bude splutí Dunajce. Podrobnosti v příslušném fóru.

Druhá akce bude v Rumunsku, kde bychom měli projet Transfagaraš a Transalpinu. Tak na tuhle akci jsem fakt zvědav, kolik nás pojede, protože je to tam z Čech vcelku štreka a termínově bych to asi posunul někam do prázdnin a karpatským obloukem to protáhl k moři v Chorvatsku. Další vývoj opět v příslušném fóru.

Podzimní sraz slíbil zorganizovat Vehrwolf na Moravě.

Členská základna - uvidíme do konce ledna 2016, jak se budou vyvíjet platby členských příspěvků. Je zřejmé, že opět dojde k poklesu díky odmazání „mrtvých duší“. Tímto bych chtěl také poděkovat všem, kteří své příspěvky doplatili nebo doplatí v průběhu ledna.

Klubové věci – mikiny, trička. Určitě obnovíme, protože noví členové nemají a někteří ze starších zase vyrostli. :-) Počkáme do konce ledna, ať nespamuji mailem mrtvé duše.

Co se v roce 2015 tak docela nepovedlo, je obsah webu. Osobně jsem měl záměr napsat jeden článek týdně, což se však ukázalo jako příliš ambiciózní. V tomto ohledu bych přivítal, kdyby se na webu podílelo více lidí. Je mi jasné, že ne každý si dělá údržbu motorky sám, ale pár nás tu je. Přitom články se v drtivé většině případů týkají VTECa.

Cestopisy – to je kategorie sama o sobě. Asi nemá smysl popisovat každou silnici, jako jsem to z počátku dělal já. Jedna mapka řekne mnohem více. Ale co je na cestopisech cenné, jsou právě ty zkušenosti. Kde se dá ubytovat a kde to stálo za prd, co se dá kde dobrého sníst a čemu se raději vyhnout. Přitom spousta z vás navštívila zajímavá místa jak v ČR, tak v zahraničí. Nebuďte takoví soukromníci a podělte se s ostatníma.

Závěrem vše nejlepší do nového roku a mnoho krásných kilometrů v sedlech vašich strojů.

 

Scalla

 

{jcomments on}