Články

IPONE Helmet a Clean R Polish

Ipone Helmet

Produkty firmy Ipone prodává na našem trhu Bikerscrown už dlouhá léta. Nemyslím, že jsou to produkty výjimečné a převyšující konkurenci, ale určitě jsou to produkty kvalitní. Zde bych chtěl upozornit na dva přípravky, které používám už několik let a jsem s nimi opravdu spokojen. Trochu předbíhám, ale možná se nakonec jedná o přípravek jeden.

Jak první jsem si pořídil IPONE Helmet. Sprej o obsahu 250ml ml za 240 kč. Může se to zdát hodně, ale tuhle dózu používám sedm let a pořád v ní ještě zbývá. Ale musím dodat, že sprej používám primárně k čištění plexiskla, nikoli celé helmy. Smyslem tohoto produktu je rozleštit skvrny po umytí plexi (helmy), přičemž na povrchu zanechá tenký film, který odpuzuje vodu, což se hodí v dešti a také usnadňuje následné čištění, např. od hmyzu.

Aplikace je jednoduchá. Na suchý porvrch nastříkáte tenkou vrstvu přípravku a rozleštíte. Přípravek je polotekutý, bílé barvy a pro mě příjemné vůně, pro jiného možná chemického pachu. Pokud nenapatláte vrstvu centimetr tlustou, přilne k podkladu a nestéká.

IPONE Clean R Polish

Druhým přípravkem je IPONE Clean R Polish. Láhev je větší a cena za jednotku nižší. Použití prakticky stejné jako u Helmet, jen místo helmy je určen pro leštění motocyklu. Plasty, plexi. Osobně jsem jej na motorku použil jen párkrát na plexi a světlomety.

Ale hlavně. Myslím, že oba přípravky jsou jedno a to samé, jen zabalené v jiných obalech a prodávané za různé ceny. Vzhledem, konzistencí a pachem mi oba přijdou stejné. Logiku by to mělo. Jaký je rozdíl mezi lakem na kapotě a lakem na helmě? Jaký je rozdíl mezi akrylem hledí a akrylem světlometu? Takže pokud chcete přípravek vyzkoušet, kupte nejlevnější malé balení buď Helmet nebo Clear R Polish. Pokud vám přípravek vyhovuje, kupte největší balení Clean R Polish, vyjde to levněji.

Balení Clean R Polish o obsahu 750 ml mě stálo 470 kč.

 

{jcomments on}