Články

Tragická nehoda závodníka

Včera na silnici mezi Prahou a Louny zemřel jeden motorkář. Jmenoval se Ondřej Lelek.

Několikanásobný mistr ČR v superbajcích, věkem starý 47 let, sedlající mimochodem v superbajcích VFR rc 30, Srdcem byl vždycky Hondysta "jak vždycky říkal".

Provozovatel, mimo jiné, školy pro závodníky v Brně. Asistent opravdu odborný u školení novinářů, policajtů, motodní, mnou zkoušených tréningů v Mostě, klíčový účastník závodů Endurace, ale i testovací jezdec motocyklů srovnávaných na okruhu a prostě PAN jezdec motocyklů, který tvrdil, že na silnici je jezdit na motorce nebezpečné.

Píšu tento článek, jelikož jsem jej osobně znal, jezdím s jeho synem hoby motokros a pracoval jsem s ním cca 3 roky v jednom zaměstnání. Také jsem s ním PANEM Lelkem zajišťoval ježdění po okruhu s VFR klubem v Brně, na který se skoro všichni vysrali, jelikož se Vám zdál moc drahý.

Byl to opravdu vyjímečný motorkář. Bohužel měl smůlu. předjížděl na Dukatce náklaďák který zpomaloval a to z toho důvodu, aby přes dvojitou čáru si to zkrátil o pár kilometrů do jedné vesnice a když byl Ondra v jeho zrcátku v takzvaném mrtvém úhlu, ohnul to doleva.

¨Nevím ještě proč jel na silnici, jelikož mladej vypnul telefon, ale domnívám se, že opravoval pro někoho a jel ji projet. Na silnici kterou znal dokonale, protože tam bydlí.

Nikdy mě opravdu nenapadlo, že on opravdu zařve.

Jezdil i na okruhu s rozumem a opravdu byl takzvaně "profesor".

Proto, prosím jezděte všichni hlavně hlavou, rozumem a hlavně předvídejte okolnosti na silnici, neboť opravdu nevíte, kdy si zubatá přijde sebrat, pro ni jen Váš život.

Zůstaly po Panu Lelkovi 2 malé děti Honzík a Mařenka, nedostavěná část baráku, půjčky všeho druhu a hlavně závazky vůči moto dění v České republice.

Všichni, kdo jste jej znali nebo jste o něm slyšeli, opravdu prosím, uctěte jeho památku. Byl to opravdu vyjímečný člen Českého motorkářského života.

Jezděte prosím velmi s rozvahou, motorka je neuvěřitelně krásný a životu nebezpečný koníček.

S pozdravem a kondolencí, člen VFR klubu - Jiří Šebek