Články

Tank Karta EASY

TankKartaEasy

Výdaje na benzín jsou podstatnou položkou motorkaření. Vzhledem k tomu, že každá koruna dobrá, myslím, že je tady vcelku snadná cesta k úsporám. Stačí si pořídit Tank kartu od Benziny.

Tank karta EASY je palivová karta, podobně jako CCS nebo Shell. Problém těchto karet je, že nejsou dostupné běžným smrtelníkům. Některé firmy nabízí jako benefit svým zaměstnancům palivové karty firem, s nimiž mají smlouvy o odběru paliv. To je vcelku fajn věc. Tankujete za velkoobchodní ceny a částku za vyčerpané palivo si strhne zaměstnavatel z výplaty. Pochopitelně, vše má své nevýhody. Sleva je omezena na síť čerpacích stanic, se kterou má firma smlouvu. U ostatních pump sice načerpáte, ale beze slevy.

TankKarta velkou část těchto nevýhod řeší. Za prvé, je dostupná každému. Vydání není sice zdarma, ale poplatek 20 kč se vám vrátí už po prvním tankování. Díky hustotě čerpacích stanic prakticky nemusíte řešit, kde natankujete. Benzina je prakticky všude.

Jak to funguje? TankKarta EASY je předplacenka. Podobně, jako na mobilu. Předplatíte si kredit a na ten můžete tankovat nebo nakoupovat doplňkový sortiment. Záleží na vás, co si pro danou kartu nastavíte. Pro správu kartu máte k dispozici jednoduchý a přehledný portál na internetu.

Dobít kartu můžete převodem z účtu nebo třeba kartou na kterékoli Benzině. Osobně používám druhou možnost. Přijde mi lepší využít bezúročného období na kreditce, než dobíjet kartu z účtu. Nabíjím tak jednou měsíčně tolik, co zhruba vyjezdím na motorce a autem. Ale jsou lidi, co si dobíjí těsně před placením. Obsluha vypadá, že je na to zvyklá a netváří se nijak zpruzeně.

Slevy jsou fixně dané a můžete si je zobrazit na následujícím odkazu. Pochopitelně slevy nejsou tak velké, jako když máte TankKartu na firmu s nasmlouvaným odběrem. Ale zase koruna z Vervy mi přijde slušná a prakticky za nic. Na kartu se neváží žádné další poplatky.

Kartu používám devět měsíců a funguje bez problémů. Za tu dobu mi ušetřila asi čtyři stovky, což sice není kdo ví jaká částka. Ale taky nemívám takové štěstí, abych je našel na chodníku. 😊

S palivy od Benziny jsem nezaznamenal špatnou zkušenost a pokud preferujete benzín bez biosložky, pak Verva100 je díky slevě ještě zajímavější.

Kartu si můžete pořídit na pumpě nebo na stránkách Benziny

 {jcomments on}