Články

TCX Infinity

 TCX InfinityPřed časem jsem napsal recenzi bot, které se za léta provozu skvěle osvědčily. Firmu Oxtar koupila firma TCX, ale model Infinity to kromě názvu nijak nepoznamenalo. A tak, když se stávající boty po osmi letech provozu začaly poroučet, místo nekonečného zkoušení jsem se rozhodl pořídit znova ty stejné, osvědčené, odzkoušené. Nikam nemusím, objednám přes web. Ale bohužel. Výrobce usoudil, že model zastaral a uvedl nový model. Provedení, které bych chtěl už se jen vyprodává a moje velikost není.

 

Objednávku u Speedmoto tedy ruším. Druhý den mi volá prodejce s nabídkou slevy na nový model. Snaží se a tak se rozhoduji boty koupit. Zásilka připutuje velmi rychle, ale kvůli práci si ji vyzvedávám až za pár dní.

 Po rozbalení se nekoná žádné extra překvapení. Nový model je dost podobný tomu starému. Tedy pokud jde o proporce. Jinak je to opravdu zcela nová bota. Podrážka na sobě nese hrdé logo Michelin a vzorek se odkazuje na dezén Anakee. Přezky jsou nově hliníkové. Nevím, nakolik je to funkční záležitost a nakolik jen imidžovka, protože v terénu nejezdím a na silnici s původními plastovými přezkami problém nebyl.

Původní pogumované část (zesílená část pro řadičku) má jiné provedení. Boty jsou na pohled ušité z méně dílů, což by mělo napomoci delší (už tak dlouhé) životnosti a lepší (už tak dobré) nepromokavosti.

Zapínání na dvě přezky.

Vlastní přezky lze koupit jako náhradní díl, ale u starých bot jsem s nimi nikdy problém neměl. Lýtková část se zapíná suchým zipem.

 Po nazutí mi boty perfektně padnou. Řekl bych, že ještě lépe, než ty staré. Problém nastává v okamžiku, kdy zapnu lýtkovou část. Bota tlačí. To u starého modelu nebylo. Zouvám boty a zkoumám, v čem je problém. Starý model měl v horní části „shrnovačku“, která měla obepnout nohu, snad aby do boty neteklo horem. Opět nevím, jak při offroadu, na silnici, pokud byly přes botu (nepromokavé) kalhoty, do bot nikdy nenateklo. Takový okraj byl vcelku měkký a otlaky jsem neměl ani po celodenní jízdě.

U nového modelu zřejmě výrobce podlehl inovační mánii a změnil i to, co z mého pohledu fungovalo dobře.

Stačí jedna minuta a na noze se mi dělá otlak. Nedovedu si představit, že v tomhle budu celý den. Možná, že časem by se ten okraj povolil a boty by netlačily. Ale za tyhle peníze zkrátka ne. Boty putují zpátky k prodejci.

V minulém článku jsem TCX Infinity doporučoval, ale se změnou modelu už takové doporučení dát nemohu. Rozhodně bych ty boty nezatracoval. Pokud vám padnou, věřím, že budou dobrá volba. Mě čeká hledání náhrady.

 

 TCX Infinity  TCX Infinity
 TCX Infinity  TCX Infinity
 TCX Infinity  TCX Infinity
 TCX Infinity  TCX Infinity
 TCX Infinity  TCX Infinity
 TCX Infinity  TCX Infinity
 TCX Infinity  TCX Infinity
 TCX Infinity  TCX Infinity